Turska kompanija napravila najkompaktniju i najjeftiniju kamp-prikolicu

J. M.
Turska kompanija napravila najkompaktniju i najjeftiniju kamp-prikolicu

Ljubiteljima kampovanja dobro su poznate prednosti ali i nedostaci "bijega u prirodu" u pokretnim kućicama. Kamp-prikolice, a pogotovo kamper vozila, pružaju komfor kao u hotelima i apartmanima, no postoje i limitirajući faktori.

U prvom redu, to je visoka cijena koja se teško može isplatiti tokom svega 30-ak dana godišnjeg korištenja. Drugi problem su dimenzije i težina kamp-prikolica, što postavlja imperativ za parking-prostorom (dok se ne koristi) te snažnim vučnim vozilom.

Turska kompanija Başoğlu Karavan iz Sakaryje, grada na Crnom moru, riješila je oba nedostataka. Njihova kompaktna i jeftina kamp-prikolica Caretta Junior dugačka je svega 4,215 metara, visoka 2330 mm, široka 2050, teška svega 640 kilograma.

Unutrašnjost nudi puni komfor, doduše, samo za dvije osobe. Tu su tuš i wc, električna instalacija, štednjak, lavabo, ormar…

Posebno atraktivna je cijena: Caretta Junior košta manje od 15.000 KM, a kome treba više prostora u ponudi Başoğlu Karavana postoji i model Caretta Uncle sa četiri kreveta po cijeni od oko 18.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije