Tek su joj 42 godine: Procurila slika nove unutrašnjosti Lade Nive

J. M.
Tek su joj 42 godine: Procurila slika nove unutrašnjosti Lade Nive

Lada 4x4, odnosno kod nas poznatija po starom imenu Niva nastavlja prkositi vremenu. Kultni terenac predstavljen prije 42 godine i dalje ima toliko kupaca da ruski AvtoVAZ mora dobro razmisliti hoće li, kako je najavljeno, penzionisati Nivu do kraja 2021.

Lada predstavila buduću Nivu: Ljubitelji legendarnog terenca bit će razočarani

Tako je u prvih šest mjeseci ove godine Lada 4x4 u Rusiji pronašla put do 17.598 kupaca, što je, doduše, 1,3 posto manje u odnosu na isti period 2018. godine, ali i dalje odličan prodajni rezultat. 

To je i razlog zašto AvtoVAZ nastavlja modernizirati 4x4 (Nivu), a portal Lada-online objavio je sliku modernizirane unutrašnjosti koja će uskoro ući u proizvodnju.

lada_niva_unutrasnjost.jpg - undefined

Foto: Lada-online

Sudeći po slici, Lada 4×4 dobit će potpuno novu armaturnu ploču s većim i zaobljenijim središnjim zračnim kanalima. Ispod njih nalazi se blok prekidača i tri rotirajuća gumba za kontrolu klime/ventilacije, koji će najzad zamijeniti zastarjele "klizače". Utor za radio se nije promijenio, ali se ispod njega sada nalaze dvije 12-voltne utičnice. 

Takođe, na neslužbenoj slici može se uočiti nova instrument tabla s narandžastim sučeljem u stilu novijih automobila marke Lada. Tu je i novi, veći i praktičniji pretinac za rukavice ispred suvozača, dok su zadržani arhaični dijelovi - stari volan i ručica mjenjača.

Lada-online izvještava da će ažurirana Lada 4×4 biti opremljena poboljšanim grijačem, udobnijim prednjim sjedalima, a zadnja klupa dobit će treći naslon za glavu. Spolja i tehnički Lada 4x4 (Niva) neće se mijenjati ako se izuzme izmještanje antene na krov, te nove, hermetičnije brtve na vratima. 

Sve ove promjene, najavljuju insajderi, bit će uvedene u serijsku proizvodnju do kraja 2019. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije