Tata Harrier: Počela proizvodnja novog SUV-a na dorađenoj platformi Land Rover D8

J. M.
Tata Harrier: Počela proizvodnja novog SUV-a na dorađenoj platformi Land Rover D8
Indijska kompanija Tata Motors objavila je početak proizvodnje novog SUV modela Harrier.

Serijska verzija zadržala je izgled konceptnog H5X koji je ove godine prikazan u februaru na sajmu Auto Expo 2018 u Uttar Pradeshu. 

tata_2.jpg - undefined

Foto: Tata Motors

Harrier izgleda atraktivno, s mišićnim prednjim dijelom koji dodatno naglašavaju elegantni LED farovi. "Lice" automobila je u skladu s Tata Impact 2.0 dizajnerskom filozofijom.

Tata Motors je vlasnik prestižnih britanskih brandova Land Rover i Jaguar pa ne treba čuditi da je Harrier postavljen na Omega platformu. To je deriver Land Roverove platforme D8 na kojoj je sagrađena druga generacija Freelandera (2007-2015).

tata_3.jpg - undefined

Foto: Tata Motors

Omega platforma dat će Harrieru ozbiljne off-road sposobnosti poput blokade diferencijala, sistema za pomoć pri vožnji nizbrdi i pri startu na uzbrdici…

Za pogon će biti zadužen 2,0 litarski turbodizelaš snage 170 "konja". Tata Motors počela je primate uplate, a prvi primjerci Harrierea bit će kupcima isporučeni u januaru po početnoj cijena od oko 35.000 maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije