Slatke muke Renaulta: Za 3 sata planula prva serija Arkane, 10.000 kupaca na čekanju

J. M.
Slatke muke Renaulta: Za 3 sata planula prva serija Arkane, 10.000 kupaca na čekanju

Prije dva dana predstavljen je dugo očekivani Renault Arkana, coupe crossover namijenjen isključivo ruskom tržištu, koji će se proizvoditi u Moskvi.

U Renaultu imaju mnogo razloga za zadovoljstvo zbog interesa ruskih kupaca za novi model. Tako je početna serija od 100 vozila Arkana Edition One razgrabljena za samo 3 sata i to "online" jer je bilo moguće naručiti samo na web stranici Renaulta.

renault_arkana_011.jpg - undefined

Foto: Renault

Riječ o top-verziji – koju pokreće novi 1,3 litarski turbobenzinski motor (150 KS) spregnut s CVT mjenjačem – s full opremom koja uključuje LED prednja i zadnja svjetla, kožni enterijer, hands-free otključavanje vozila i pokretanje motora, grijannje volana i oba reda sjedala, Bose audio sistem, multimedijalni sistem, 6 zračnih jastuka, senzori pritiska u pneumaticima…

Kupci Edition One serije imali su samo jednu mogućnost izbora – prednji pogon (38.400 KM) ili 4x4 (40.600 KM). Obzirom na veliku potražnju, Renault Rusija je odlučio proširiti prihvatanje narudžbi za novi model pa je u petak "online" predstavljena i druga serija od 100 automobila.

renault_arkana_007.jpg - undefined

Foto: Renault

To nije sve: Na listi čekanja nalazi se više od 10.000 kupaca pa će ruska kancelarija Renaulta možda morati da poveća planiranu proizvodnju i prije nego je masovno počela.

Prava jagma može se očekivati tek dolaskom Arkane u salone pošto će kupcima tanjih novčanika biti dostupne i jeftinije verzije – pokretane 1,6 litarskim atmosferskim benzincem (114 KS), s 5-stepenim ručnim mjenjačem i siromašnijom opremom.

renault_arkana_004.jpg - undefined

Foto: Renault

Renault Arkana je jedan od prvih "narodnih coupe crossovera" i upada u segment koji je dosada bio rezerviran za premium modele.

Automobil čiji dizajn potpisuje Laurens van den Acker postavljen je na Renault B0+ platformu, unaprijeđenu bazu modela Captur i Duster. Može se pohvaliti velikim prtljažnikom - 508 litara za verzije s prednjim pogonom, odnosno 409 litara za verzije 4x4.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije