Škoda predstavila novi Rapid: Da li će ovako izgledati globalni model

J. M.
Škoda predstavila novi Rapid: Da li će ovako izgledati globalni model

Prije nekoliko dana Škoda je objavila teasere novog Rapida, uz poruku da se promocija može očekivati do kraja godine.

Stiže novi Rapid: Nastavlja se modelska ofanziva Škode

Mnogi su ovu najavu prihvatili s rezervom, obzirom na činjenicu da je najveći češki proizvođač u ovoj godini već predstavio dva potpuno nova modela za europska tržišta – Kamiq i Octaviju IV – a da se ne spominju noviteti na kineskom tržištu.

skoda_rapid_2019_005.jpg - undefined

Foto: Škoda

Međutim, ove najave pokazale su se tačnim! Škoda je zaista predstavila drugu generaciju Rapida, ali model namijenjen isključivo ruskom tržištu jer će se proizvoditi u tamošnjoj fabrici u Kalugi! Ostaje da se sačeka hoće li će Škoda Rapid na ostalim europskim tržištima biti sličan ruskom modela.

Nova Škoda Rapid je kombi-limuzina napravljena na osnovu hatchbacka Scala koji je poslužio kao uzor pri kreiranju "lica". Automobil je dobio šesterokutni gril hladnjaka, podignut poklopac motora, uska svjetla, dok se na poklopcu prtljažnika pojavio natpis Škoda.

skoda_rapid_2019_010.jpg - undefined

Foto: Škoda

I unutrašnjost je skoro preslikana iz Scale, a najveća razlika je trokraki upravljač u Rapidu. U kabini je ugrađen zaslon osjetljiv na dodir u obliku tableta.

Ruska filijala Škode je navela da će novi Rapid biti dostupan s 1,6 litarskim atmosferskim benzinskim motorom snage 90 ili 110 "konja". Nešto kasnije očekuje se 1,4 litarski turbobenzinac u kombinaciji s 7-stepenim DSG mjenjačem.

Škoda je saopćila da će bazna verzija koštati 829 hiljada rubalja, odnosno 23.000 KM, no kompletan cjenovnik bit će objavljen naknadno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije