Škoda napada velike: Stiže Kodiaq GT, prvi SUV-coupe kompanije

Radiosarajevo.ba
Škoda napada velike: Stiže Kodiaq GT, prvi SUV-coupe kompanije
SUV-coupei dosada su uglavnom bili privilegija premium proizvođača, no Škoda će uskoro predstaviti i "narodni model" u ovoj klasi.

To je Kodiaq GT koji će, nažalost, na početku biti ponuđen samo kineskim kupcima, kao proizvod joint-venture kompanije Shanghai-Volkswagen.

Sportski SUV-coupe bit će pozicioniran iznad standardnog Kodiaqa. Dužinom od 4634 mm, širinom od 1883 mm, visinom od 1649 mm i međuosovinskim razmakom od 2791 mm, GT verzija ipak neće dopustiti ugradnju trećeg reda sjedišta.

skoda-kodiaq-gt-2.jpg - undefined

Foto: China cars

Kodiaq GT pokretat će 2,0 litarski turbobenzinac, dostupan u dvije verzije – sa 186 KS ili 220 KS – i spregnut s 7-stepenim DSG mjenjačem s dvostrukim kvačilom. Bazna verzija imat će prednji pogon, a skuplje i jače varijante 4x4.

Škoda Kodiaq GT bit će zvanično predstavljena u septembru na Chengdu Auto Showu, dok se tržišni debi očekuje do kraja godine po početnoj cijeni od oko 220 hiljada kineskih yuana (oko 55.000 KM).

skoda-kodiaq-gt-5.jpg - undefined

Foto: China cars

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije