Škoda najavljuje novi SUV: Dolazi krajem godine, koštat će oko 25.000 KM

J. M.
Škoda najavljuje novi SUV: Dolazi krajem godine, koštat će oko 25.000 KM

Nema kraja SUV ofanzivi Škode. Češki proizvođač objavio je skice malog SUV-a koji će biti namijenjen indijskom tržištu. Konceptna studija Škoda Vision In bit će izložena početkom februara na sajmu Auto Expo 2020 u New Delhiju, a planirano je da proizvodnja počne krajem godine.

Škoda Vision In je SUV dužine 4,26 metra koji dizajnerski podsjeća na nedavno predstavljeni europski Kamiq, prije svega po dvodijelnim svjetlima naprijed. Ipak, Vision In izgleda nešto agresivnije od Kamiqa zahvaljujući alumunijskom difuzoru, velikim usisnicima zraka, masivnom spojleru…

skoda_vision_in_03.jpg - undefined

Foto: Škoda

I unutrašnjost podsjeća na Kamiq, a najveća razlika je volan sa tri kraka koji je spljošten na dnu. Indijski mediji navode da će se u paleti motora budućeg Škodinog SUV-a naći 1,0 litarski turbobenzinac 1.0 TSI (115 KS) i 4-cilindrični 1.5 TSI (150 KS). Očekuje se da će početna verzija koštati oko 25.000 KM.

U sklopu projekta India 2.0, Škoda vodi aktivnosti Grupe Volkswagen na indijskom potkontinentu. Na temelju MBQ modularne platforme, koju češki proizvođač automobila razvija s naglaskom na indijske kupce, stvorit će se nekoliko modela Škoda i VW-a za Indiju. Lokalizirana subkompaktna platforma koristit se prvi put u programu Vision In.

skoda_vision_in_02.jpg - undefined

Foto: Škoda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije