Škoda Kamiq GT: Kompaktni SUV na platformi Golfa "šestice"

J. M.
Škoda Kamiq GT: Kompaktni SUV na platformi Golfa "šestice"

Škoda će 4. novembra predstaviti svoj drugi SUV coupé namijenjen isključivo kineskom tržištu. Model je osmišljen suradnjom dizajnera kompanije SAIC Škoda Kina i ekipe iz Češke, a namijenjen je mladim vozačima u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Izgled se temelji na konceptu Škoda Vision GT, koji je svoju premijeru imao u junu 2019. godine na međunarodnom sajmu automobila u Shenzhenu.

Škoda Kamiq GT bazirana je na kineskoj verziji Kamiqa, a ne na istoimenom nedavno predstavljenom europskom modelu. To znači da je Kamiq GT postavljen na staroj PQ34 platformi VW Golfa VI.

skoda_kamiq_GT_01.jpg - undefined

Foto: Škoda

Dužinom od 4409 mm, širinom od 1771 mm, visinom od 1606 mm, te međuosovinskim rastojanjem od 2610 milimetara, Kamiq GT je malo veći od klasičnog kineskog Kamiqa.

Kada se Kamiq GT pojavi na kineskom tržištu kupci će moći birati između 1,5 litarskog atmosferskog (110 KS) i 1,2 litarskog turbobenzinca (112 KS), oba uparena s automatskim mjenjačem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije