Sjećate li se Koranda: SsangYong je predstavio novu generaciju terenca

J. M.
Sjećate li se Koranda: SsangYong je predstavio novu generaciju terenca
Kompanija SsangYong u Južnoj Koreji je počela primati uplate za novu generaciju Koranda, terenca koji je svejevremeno bio popularan i na našim prostorima.

Dizajn novog Koranda baziran je na konceptu SsangYong SIV-2, predstavljenom na Sajmu automobila u Ženevi 2016. godine.

Dimenzije serijskog modela i dalje se čuvaju u tajnosti, a kompanija je otkrila samo zapreminu prtljažnika - 521 litru (prethodnik je imao 486 litara). Inače, dužina prototipa je 4440 mm, međuosovinsko rastojanje je 2675 mm.

Na korejskom tržištu SsangYong Korando je dostupan samo s jednim motorom u ponudi - novim 1,6 litarskim dizelašem (136 KS) - koji je spregnut s 6-stepenim manuelnim mjenjačem ili 8-brzinskim Aisin automatikom.

Prema preliminarnim podacima, izvozna verzija Koranda bit će opremljena novim 1.5 benzinskim motorom koji će biti osnova pogona i "meke hibridne" verzije.

Bazna verzija u Južnoj Koreji košta oko 34 hiljade maraka, dok bi europsku premijeru novi Korando mogao imati u narednog mjeseca na sajmu u Ženevi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije