Sjećate li se Blazera: Chevrolet oživio legendarnog terenca nakon 13 godine

J. M.
Sjećate li se Blazera: Chevrolet oživio legendarnog terenca nakon 13 godine
Iako je bio prevashodno namijenjen američkim kupcima, Chevrolet Blazer nije nepoznat vozačima u ostatku svijeta. Činilo se da je prije 13 godine otišao u historiju prestankom proizvodnje generacije S-10.

Sada je Chevrolet odlučio oživjeti slavno ime kojim je nazvan novi crossover sagrađen na C1 platformi.

Na prezentaciji javnosti je prikazan automobil dužine 4,917 metara u verzijama RS i Premiere.

chevrolet_blazer_premier_6.jpeg - undefined

Foto: GM

U Chevroletu kažu da je novi Blazer "sportski SUV", i gledajući automobil, teško im je  proturječiti. Blazer izgleda "vrlo dinamično", s "dvospratnom" svjetlosnom optikom i maskom hladnjaka pomalo podsjeća na novi Camaro. 

Unutrašnjost je u stilu marke Chevrolet, a na armaturnoj ploči centralno mjesto zauzima 8-inčni ekran multimedijskog sistema. 

chevrolet_blazer_premier.jpeg - undefined

Foto: GM

Kupci Blazera moći će birati između dva benzinska motora. Baznu verziju pokreće 2,5-litarski 4-cilindraš (194 KS), a u ponudi je i 3,6 litarski V6 (309 KS). 

Oba motora spregnuta su s 9-stepenim automatskim mjenjačem koji snagu prenosi na prednje ili sva četiri točka Traction Select. 

chevrolet_blazer_rs_1.jpeg - undefined

Foto: GM

Automobil ima prilično bogatu listu opcija, uključujući električna zadnja vrata, panoramski krov…

Prodaja Chevrolet Blazera u SAD-u počinje naredne godine, a proizvodnja je organizirana u GM-ovoj fabrici Ramos Arizpe u Meksiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije