Nešto drugačiji: Audi e-Tron Scooter je premium električni romobil na četiri točka

J. M.
Nešto drugačiji: Audi e-Tron Scooter je premium električni romobil na četiri točka

Pomama za električnim romobilima ulazi u novu fazu. Tako je Audi najavio da će krajem naredne godine na tržište lansirati električni romobil e-Tron Scooter.

Međutim, Audi e-Tron Scooter je nešto drugačiji od modela drugih proizvođača. Naime, E-romobil iz Ingolstadta konceptualno je zasnovan na skejtbordu. 

audi_escooter_03.jpg - undefined

Foto: Audi

Umjesto dva, kotrlja se na četiri točka pa vozač ima slobodnu ruku, a upravljanje se uglavnom obavlja premještanjem težine. Vozilo težine 12 kilograma može se preklopiti da se smjesti u voz, autobus ili automobil.

Baterija i elektronika Audi e-Tron Scootera smješteni su u upravljačkom stubu, kao i displej o stanju baterije. 

audi_escooter_05.jpg - undefined

Foto: Audi

Električni romobil ubrzava i koči preko kružnog ručnog reglera, a posjeduje i hidrauličnu nožnu kočnicu, kompletnu svjetlosnu signalizaciju, Bluetooth interfejs za individualna podešavanja dinamike vožnje, dodatnu zaštitu od krađe. 

Razvija maksimalnih 20 km/h, s jednim punjenjem trebao bi imati domet od 20-ak kilometara te koštati oko 2.000 eura. Očekuje se da će "gospodar prstenova" ponuditi električni romobil kao dodatnu opremu za kupce električnih automobila kompanije Audi e-Tron u čijim bi prtljažnicima trebala biti posebna utičnica za punjenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije