Renault Grand Scénic: Produžena verzija s pet ili sedam sjedišta

Radiosarajevo.ba
Renault Grand Scénic: Produžena verzija s pet ili sedam sjedišta
/ Renault
Tri mjeseca nakon debija četvrte generacije Scénica Renault je predstavio i produženu Grand izvedbu koja će biti dostupna u konfiguraciji s pet ili sedam sjedišta.

U Renaultu ne kriju da su pri dizajniranju Grand Scénica željeli postići SUV-efekt kod kupaca makar je klirens kraći nego na običnom Scénicu.

Još malo poređenja s kratkim Scénicom: Međuosovinski razmak je produžen s 2734 na 2800 mm, Grand Scénic mjeri 4630 mm između krajnjih tačaka (Scénic 4406 mm).

Grand Scénic raspolaže s prtljažnikom zapremine 718 litara u konfiguraciji s pet sjedišta, a postoje i različiti pretinci ukupne zapremine 63 litra koji su "razbacani" u kabini.

Klupa u drugom i pojedionmačna sjedišta u trećem redu mogu se jednim potezom oboriti kako bi nastao ravni prostor za predmete dužine 2,85 metara.

Osnovna oprema Grand Scénica donosi velikodušan paket aktivnih sigurnosnih sistema kao što su automatski sistem kočenja u slučaju nužde i sistem za detekciju pješaka. Ne trebna ni spominjati razne opcije za korištenje informaciono-zabavnih multimedijalnih sistema.

Gama motora uključuje tri turbodizelaša – 1,5 litarski 110 dCi te 1,6 litarski agregat u verzijama 130 dCi i 160 dCi – te 1,2 litarske turbobenzince s 115 i 130 KS.

Dolazak Renault Grand Scénica na tržište planiran je krajem godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije