Renault dotjerao Twingo: Ljepši izgled, novi infotainment i motori

J. M.
Renault dotjerao Twingo: Ljepši izgled, novi infotainment i motori
Na predstojećem sajmu automobila u Ženevi debitirat će obnovljeni Renault Twingo. Francuski mališan dobio je malo izmijenjen izgled, novi infotainment sistem i motore koji ispunjavaju Euro 6d emisione norme.

Twingo ima nova prednja svjetla s integriranim dnevnim farovima i pokazivačima smjera, kao i redizajnirane otvore za dovod zraka. 

renault_twingo_2019_003.jpg - undefined

Foto: Renault

Upečatljiva C-grafika može se naći na zadnjim svjetlima, a na lijevoj bočnoj strani nalazi se otvor za dovod zraka koji poboljšava hlađenje motora u zadnjem dijelu automobila.

Osim toga, karoserija Renault Twinga spuštena je jedan centimetar, dok u unutrašnosti novorazvijeni online multimedijalni sistem Easy Link zamjenjuje R-Link Evolution u top verziji. 

renault_twingo_2019_004.jpg - undefined

Foto: Renault

Kokpit i središnja konzola su također redizajnirani pa postoji odjeljak u koji se može uspravno postaviti pametni telefon. Zatvoreni pretinac za rukavice sada je standard u svim verzijama. 

Kupci mogu birati između trocilindričnih motora – atmosferskih SCe 65 i SCe 75 te turbobenzinca TCe 90 – koji razvijaju snagu od 65 do 93 KS. Tržišni start redizajniranog Twinga očekuje se u maju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije