Prve oficijelne slike unutrašnjosti: Putinova limuzina ostavlja bez daha

J. M.
Prve oficijelne slike unutrašnjosti: Putinova limuzina ostavlja bez daha
Krajem augusta na Sajmu automobila u Moskvi bit će predstavljena nova ruska luksuzna limuzina Aurus Senat koja je već privukla pažnju prije nekoliko mjeseci na inauguraciji predsjednika Putina.

Prije zvanične premijere predstavnici brenda odlučili da javnosti otkriti nekoliko oficijelnih slika unutrašnjosti automobila.

"Dizajn unutrašnjosti koristi jedinstvene kvalitetne materijale – najbolju rusku kožu, fino drvo, metal i staklo – i ne ostavlja sumnje da je pred vama moderan automobil, opremljen najnovijom tehnologijom", stoji u saopćenju predstavnika branda Aurus Motors.

aurus_02.jpg - undefined

Foto: Aurus Motors

Limuzina brendirana kao Aurus Senat, prvobitno je namijenjena ruskoj političkoj eliti, a kasnije se očekuje i "civilna" verzija.

Aurus Senat pokreće 4,4 litarski V8 motor koji su razvili Porsche i ruski tehnički institut NAMI.

aurus_03.jpg - undefined

Foto: Aurus Motors

Osim limuzine Senat, na istoj platformi očekuju se još dvije karoserijske izvedbe – minivan Arsenal i crossover Komandant – u okviru projekta Cortege.

Denis Manturov, prvi čovjek Ministarstva industrije i trgovine Rusije, rekao da će cijene automobila iz projekta Cortege početi od sedam miliona rubalja (oko 175.000 KM po sadašnjem kursu).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije