Pronađi razlike: Lifan Xuanlang je 2,5 puta jeftinija kopija Ford S-Maxa

Radiosarajevo.ba
Pronađi razlike: Lifan Xuanlang je 2,5 puta jeftinija kopija Ford S-Maxa
/ Foto: Car News China
Na kineskom automobilskom tržištu pojavio se još jedan automobil koji bi se, zajedno s uzorom, mogao naći u rubrici 'Pronađi razlike' u enigmatskim listovima.

Kineska kompanija Lifan kopirala je Ford i nastao je Xuanlang – plagijat modela S-Max. Dizajneri Lifana precrtali su vanjski i unutrašnji izgled monovolumena S-Max, ali im to nije bilo dovoljno nego su kopirali i karakterističnu Fordovu braon-metalik boju!

I kao šlag na tortu, na slikama su "fotošopirali" vanjski ambijent i svoj automobil "smjestili" u Amsterdam iako je jasno da nema šansi da se prodaje u Europi.

Lifan Xuanlang je dugačak 4,72 metra, odnosno 76 milimetara kraći od S-Maxa, ali svejedno nudi prostor za smještaj tri reda sjedišta.

Kupci Xuanlanga mogu birati između tri 4-cilindrična benzinca – 1,8 i 2,0 litarskog atmosferskog (133 i 141 KS), te motora 1,5 Turbo (141 KS).

Alternativa 5-stepenom manuelnom mjenjaču uz atmosferske motore je CVT mjenjač s kontinuirano varijabilnim prijenosnim odnosima, dok 1.5 Turbo opciono dolazi s 8-stepenim automatikom.

Kao i obično najjači adut kineske kopije je cijena: Lifan Xuanlang košta od 68.800 yuana, odnosno 19.000 KM, što znači da je 2,5 puta jeftiniji od Fordovog originala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije