Premijera 24. oktobra: Pogledajte prve proizvedene primjerke Golfa "osmice"

J. M.
Premijera 24. oktobra: Pogledajte prve proizvedene primjerke Golfa "osmice"

Već je objavljeno da će dugo očekivana osma generacija VW Golfa biti otkrivena 24. oktobra u sjedištu kompanije u Wolfsburgu. Nakon što je postao poznat datum promocije datum, više nema dilema ni oko izgleda "osmice".

Dok se za slike brojne testnih modela i rendere koje je VW objavio prošle sedmice može reći da možda ne otkrivaju konačan izgled novog Golfa, fotografije nastale u fabrici ne ostavlju nikakvu dilemu.

Naime, misteriozni paparazzo u fabrici je napravio slike prvih proizvedenih primjeraka Golfa VIII, spremnih za svjetsku premijeru ili odlazak kod VW-ovih dilera.

Iznenađenja nema: VW Golf VIII donosi dizajnersku evoluciju umjesto revolucije. Nova generacija modela trebala bi dobiti nešto centimetara u širinu i dužinu što će osjetiti putnici u kabini ali i prtljažniku koji će imati zapreminu od 400 litara (+20 litara).

Promjene u unutrašnjosti će biti mnogo vidljivije. Osim virtuelnih instrumenata i touchscreen komandi, koje se već mogu naći u aktuelnom modelu, iz VW-a najavljuju i niz funkcija glasovnom komandom!

golf_02.jpg - undefined

Foto: Twitter

Što se tiče motora, početak ponude bit će 1,0 litarski 3-cilindrični turbobenzinac (95 KS), dok bi bestseller trebala postati verzija 1.5 TSI (130 ili 150 KS) s promjenljivom geometrijom turbine i deaktiviranjem dva od četiri cilindra.

Osim hibrida, u ponudi će biti i TDI verzije zapremine 1,6, odnosno 2,0 litra, iako je u Europi znatno smanjen interes za dizelašima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije