Porsche predstavio Novog Macana, od decembra na bh. tržištu

Promotivni tekst
Porsche predstavio Novog Macana, od decembra na bh. tržištu
Porsche je u Shanghai-u predstavio Novog Macana. Ovaj izuzetno uspješni kompaktni SUV je sada znatno unaprijeđen po pitanju dizajna, komfora, povezivosti i vozne dinamike, pri tome dozvoljavajući Macanu da ostane sportska perjanica u svom segmentu.

Novi Macan je vjeran Porscheovom dizajnerskom DNS-u sa trodimenzionalnim LED svjetlima nazad.

Prednja LED svjetla sada dolaze u serijskoj opremi, a najznačajnije promjene nalaze se u unutrašnjosti vozila i obuhvataju 11-inčni touchscreen monitor novog Porsche Communication Management sistema (PCM), redizajnirane i repozicionirane ventilacijske otvore, te sportski GT mjenjač viđen na Porscheu 911, dok PCM sistem nudi nove digitalne funkcije poput inteligentne glasovne kontrole i online navigacijski sistem u serijskoj opremi.

Zahvaljujući optimiziranoj šasiji, Novi Macan zadržava svoj iznimni status sportskog vozila u kompakt SUV segmentu.

Priča o Macanu je priča o uspjehu. Spoj tipičnih Porscheovih performansi u svim uslovima vožnje i visok stepen praktičnosti u svakodnevnoj vožnji oduševljavao je kupce od samog početka. Od 2014.godine do danas isporučeno je 350.000 jedinica, od čega 100.000 na kineskom tržištu gdje je i predstavljen redizajnirani kompaktni SUV.

Prezentirani model će biti dostupan samo na kineskom tržištu, dok će druge izvedbe postepeno biti lansirane do kraja godine.

Novi redizajnirani Macan će bosanskohercegovačkim kupcima biti dostupan u decembru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije