Nova generacije kultnog terenca: Počela proizvodnja iako još nije predstavljen

J. M.
Nova generacije kultnog terenca: Počela proizvodnja iako još nije predstavljen
Krajem godine, vjerovatno na sajmu automobila u Tokiju, bit će predstavljena nova generacija modela Suzuki Jimny.

Izgled kultnog terenca mogao se naslutiti na osnovu špijunskih slika objavljenih na internetu u ljeto prošle godine.

Ovih dana kamere su zabilježile lager s velikom količinom gotovih vozila, što znači da je već počela proizvodnja četvrte generacije Jimnyja.

Iako video nije baš jasan, jasno je da Jimny zadržao oštre linije i okrugle farove, a nakon kratke pause Suzukijev terenac ima zadnja svjetla u braniku.

Na europskim tržištima, na koja Jimny dolazi naredne godine, kupci će moći birati između 1,0 litarskog Boosterjer 3-cilindričnog turbobenzinca (100 KS) i 1.2 Dualjet 4-cilindraša (90 KS). Na nekim tržištima, poput japanskog, bit će dostupan i 660-kubični turbobenzinac.

New-Suzuki-JImny-Rear-profile-1.jpg - undefined

Foto: indiacarnews

Četvrta generacija razvijena je uzimajući u obzir želje postojećih vlasnika Jimnyja, koji cijene off-road mogućnosti i pouzdanost automobile.

Tako će Jimny biti opremljen Suzukijevim AllGrip Pro sistemom pogona na sva četiri točka, koji je unaprijeđena verzije postojećeg sistema AllGrip 4WD.

Suzuki Jimny proizvodi se od 1968. godine, dvije godine kasnije terenac je komercijaliziran kao LJ10 (Light Jeep 10), a kasnije je dobio sadašnje ime.

New-Suzuki-JImny-Interior.jpg - undefined

Foto: indiacarnews

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije