Pickman: Najjeftiniji električni pickup dolazi u Europu po senzacionalnoj cijeni

J. M.
Pickman: Najjeftiniji električni pickup dolazi u Europu po senzacionalnoj cijeni
Može dosta povući, jeftin je i bešuman! Kineska kompanija Kaiyun (osnovana 2013. godine) planira u Europu dovesti električni pickup po imenu Pickman po senzacionalno niskoj cijeni – 5.700 eura!

Teretno mini vozilo dužine oko 3,5 metra ima nisivost od 670 kilograma, a kao komercijalno vozilo dostupan je u brojnim varijantama: sa ili bez vrata, sa klasičnim tovarnim sandukom i spreman za druge nadogradnje.

pickman_09.jpg - undefined

Foto: Kaiyun

Mnogo udobnosti ne treba očekivati: Kokpit je vrlo jednostavan, klima uređaj i radio spadaju u dodatnu opremu. Ovo odgovara ciljnoj grupi kupaca: Pickman će služiti poljoprivrednicima, radnicima na gradilištima i kompanijama koje prevoze robu u svojim prostorima.

Električni kamiončić je samo uslovno osposobljen za drumski saobraćaj jer je maksimalna brzina ograničena na 45 km/h. I vozna autonomija s jednim punjenjem baterije nije impresivna – 120 kilometara.

pickman_05.jpg - undefined

Foto: Kaiyun

Tokom ove godine Kaiyun planira da u SAD izvezi 10.000 primjeraka Pickmana, dok su Italija i Njemačka prve europske zemlje u kojima će biti dostupan jednostavan pickup.

Dok u Kini košta nešto manje od 2.500 eura, američki kupci morat će platiti 5.000 dolara, a europski 5.700 eura. Razlog: Viši sigurnosni zahtjevi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije