Partizan iz Njemačke: Robusni terenac sa 100-godišnjom garancijom

J. M.
Partizan iz Njemačke: Robusni terenac sa 100-godišnjom garancijom
Jurij Postnikov je ruski inžinjer koji živi u Njemačkoj i dosada je bio poznat po pravnom sporu s Grupom GAZ iz svoje domovine.

Sada je Postnikov najavio stvaranje vlastite kompanije Partisan Motors, koja će proizvoditi modularna terenska vozila kvadratičnog dizajna.

Prvi model je Partisan One, robusni terenac koji podsjeća na ciglu, automobil oštrih linija i uglova, čija se šasija sastoji od pravougaonih presjeka izrađenih od čelika visoke čvrstoće. 

partisan_02.jpg - undefined

Foto: Partisan Motors

Navodno je za pogon njemačkog Partizana zadužen 2,8 litarski Fiatov dizelaš (148 KS) koji će biti instaliran uzdužno ili poprečno, u zavisnosti od vrste pogona i broja točkova (4×4, 6×6 ili 8×8). 

Napravljena su četiri prototipa vozila dužine 4721 mm, širine 2300 mm, bez branika, krova, bočnih prozora, čak i kvaka na vratima... U unutrašnjosti se mogu vidjeti samo četiri sjedala, volan i instrument tabla. Za nešto više nema potrebe...

partisan_01.jpg - undefined

Foto: Partisan Motors

Partisan Motors namjerava proizvesti civilne verzije svojih SUV-ova i pozicionirati ih kao "najbolje automobile za najgore puteve na svijetu". Planirano je da se ugradi i hibridni i električni pogon što dozvoljava modularni dizajn Partizana.

Očekuje se da će kupce privući najavljena 100-godišnja garancija koja na prvi pogled djeluje nestvarno, ali teško je pronaći komponentu koja se može pokvariti ili pući. 

Jedino je nejasno kako će njemačka kompanija dobiti certifikat za svoj terenac koji je daleko od modernih sigurnosnih standarda.

partisan_08.jpg - undefined

Foto: Partisan Motors

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije