Opel Insignia Sports Tourer: Karavan iz Rüsselsheima nikad nije bio agilniji

Radiosarajevo.ba
Opel Insignia Sports Tourer: Karavan iz Rüsselsheima nikad nije bio agilniji
/ Foto: Opel
Nakon limuzine, Opel je predstavio i karavansku izvedbu nove Insignije koja nosi oznaku Sports Tourer.

Druga generacija karavanske Insignije može se pohvaliti prtljažnikom zapremine 1640 litara, odnosno 100 litara više od prethodnika. Dužina prtljažnika narasla je za 97 mm i sad s preklopljenim naslonima stražnjeg sjedala iznosi ukupno 2005 mm.

Tu su i visokotehnološka rješenja – prednja svjetla Opel IntelliLux LED Matrix, 8-stepeni automatski mjenjač, vozački asistenti, kamera koja pokriva 360 stepeni, pogon na sve točkove s vektoriranjem obrtnog momenta.

Automobil je malo produžen (na 4986 mm), baš kao i međuosovinski razmak (na 2829 mm), dok je trag točkova povećan za 11 mm, a prednji prevjes smanjen za 20 mm.

Nova Opel Insignia Sports Tourer lakša je do 200 kg od prethodnog modela, ovisno o pogonskom sistemu i opremi. To je uglavnom omogućila upotreba laganih materijala i efikasnijeg dizajna.

U kombinaciji s nižim položajem sjedenja za vozača rezultat je znatno povećanje vozne dinamike pa iz Opela ističu da nikad prije veliki karavan iz Rüsselsheima nije bio tako agilan.

Nova Opel Insignia Sports Tourer bit će premijerno predstavljena 7. marta na Ženevskom sajmu automobila, dok se uplate primaju od 17. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije