Obnovljen Renault Sandero Stepway: Da li će izgled preuzeti i europska Dacia

J. M.
Obnovljen Renault Sandero Stepway: Da li će izgled preuzeti i europska Dacia

Renault je predstavio obnovljeni Sandero, Logan i Stepway za Južnu Ameriku, odnosno tržišta na kojima se nama dobro poznati modeli Dacije prodaju sa značkom matičnog francuskog koncerna.

Svi modeli na prednjem dijelu dobili su LED svjetla u obliku slova C, revidiranu hromiranu rešetku u obliku najnovijih Renault modela te nove prednje odbojnike. 

renault_stepway_003.jpeg - undefined

Foto: Renault

Dok je Logan dobio samo promijenjenu grafiku zadnjih svjetala, Sandero i Stepway imaju potpuno novi zadnji dio sa svjetlima koja se horizontalno šire po uzoru na nove Renaulte te novi stražnji branik.

Unutrašnjost je dobila nove materijale, uključujući tkanine ili kožne panele na vratima, kožni upravljač, tamnu oblogu krova, sjedišta koja imaju bolju bočnu podršku…

Sva tri modela opremljena su novim 7-inčnim infotainment sistemom Media Evolution, koji pruža mogućnost povezivanja na Android Auto i Apple Carplay, Bluetooth, a tu je i kamera za vožnju unazad na bogatijim verzijama.

renault_stepway_008.jpeg - undefined

Foto: Renault

Što se tiče mehaničkog dijela, velika vest je X-Tronic CVT mjenjač, koja se nudi kao opcija uz 4-cilindrični 1,6 litarski benzinski motor sa 115 KS. Osnovna motorizacija je 3-cilindrični benzinac sa 79 KS, a oba agregata su bi-fuel, odnosno mogu raditi i na etanol, kada dobivaju dodatne tri konjske snage.

Ažurirani sigurnosni sistemi kao standard za sve modele uključuju četiri zračna jastuka, kao i Isofix pripremu za dva dječija autosjedala. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije