Novi Porsche Cayenne pokazao lice uoči premijere

Radiosarajevo.ba
Novi Porsche Cayenne pokazao lice uoči premijere
Na Internet su “procurile” prve fotografije treće generacije Porscheovog SUV modela čija je online premijera zakazana za 29. august.

Cayenne za 2018. zadržao je prepoznatljive konture, uz savremeniji dizajn spoljašnjosti. 

U odnosu na aktuelnu generaciju, prednji dio dobio je novu masku hladnjaka s većim otvorima za vazduh i elegantnijim, tanjim LED dnevnim svjetlima, dok je oblik farova ostao gotovo nepromijenjen.

porsche_Cayenne_b927.jpg - undefined

Zadnji dio novog Cayenna prilično je drugačiji u poređenju s prethodnikom. 

Nova štop svjetla, slična onim na modelu Panamera Sport Turismo doprinijela su da SUV izgleda sportskije i modernije kada se posmatra straga.

porsche_Cayenne_b923.jpg - undefined

Pogled u unutrašnjost otkriva dosta promjena u odnosu na odlazeću, drugu generaciju, prenosi B92

Na komandnoj tabli dominira široki displej multimedijalnog sistema, a nova je i instrument tabla, koja predstavlja kombinaciju analognih i digitalnigih elemenata.

porsche_Cayenne_b926.jpg - undefined

Za tehničke detalja modela Cayenne za 2018. moraćemo da se strpimo još koji dan, a očekuje se da će motorizacija biti preuzeta od nove Panamere. 

U početku bi trebalo da bude ponuđen 3.0 V6 turbo benzinac s 335 ks (246 kW) i 448 Nm, kao i 2.9 V6 twin-turbo koji isporučuje 446 ks (328 kW) i 548 Nm, da bi kasnije uslijedila i plug-in hibridna verzija.

porsche_Cayenne_b925.jpg - undefined
porsche_Cayenne_b921.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije