Novi Duster: U BiH stiže početkom 2018. godine, objavljene cijene u Europi

J. M.
Novi Duster: U BiH stiže početkom 2018. godine, objavljene cijene u Europi
Od 7. novembra počela je prodaja novog Dacia Dustera na zapadnoeuropskim tržištima.

Nova generacija markantnog SUV-a dolazi s povoljnom cijenom kao prethodnik, pa bazna verzija u Njemačkoj košta 11.290 eura. To je suma koju treba izdvojiti za verziju Sce 115 (1,6 litarski benzinski motor s 115 KS) s pogonom na prednje točkove.

duster_08.JPG - undefined

Foto: Dacia

Najjeftinija verzija s pogonom 4x4 košta 15.400 eura. U ponudi su i tri motora s turbo punjenjem – 1,2 litarski benzinac Tce 125 (125 KS) i 1,5 litarski dizelaš u verzijama s 90 ili 110 KS.

Uz početak prodaje u zapadnoj Europi Dacia je objavila više detalja o unutrašnjosti i opremi. Novi Duster donosi potpuno novu ploču s instrumentima, nova sjedišta, novu centralnu konzolu i podignut kvalitet završne obrade.

duster_02.jpg - undefined

Foto: Dacia

U zavisnosti od tržišta na izboru su četiri nivoa opreme: Duster, Essentiel, Confort i Prestige. Pored bogate serijske opreme, kupci Dustera imat će prošireni konfigurator kako bi racionalno specificirali i personalizovali odabrani model.

Novi Duster moći će se oplemeniti Multiview stražnjom kamerom za parkiranje, potpuno novom opcijom ulaska u vozilo i paljenja bez ključa, sistemom za upozorenje na vozila u mrtvom uglu, automatskim klima uređajem ili automatskim svjetlima.

duster_04.jpg - undefined

Foto: Dacia

U pojedinim paketima opreme standard će biti multimedijalni uređaj Media Nav posljednje generacije sa 7-inčnom dijagonalom, 17-inče aluminijske felge, dok će verzije sa 4x4 pogonom biti obogaćane sa sistemom Hill Descent Control za lakše savladavanje off-road vožnje na nizbrdici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije