Nissan Micra: Peta generacija japanskog gradskog automobila

Radiosarajevo.ba
Nissan Micra: Peta generacija japanskog gradskog automobila
/ Foto: Nissan
Na sajmu u Parizu Nissan je predstavio novu Micru. Peta generacija japanskog gradskog automobila dinamičnim dizajnom orijentira se na studiju Sway, predstavljenu prije 1,5 godinu.

Osim atraktivnog izgleda – za koji će mnogi inspiraciju pronaći u bratu iz koncerna Renault Capturu – nova Micra imat će evropski identitet i u činjenici da će se izrađivati u Renault-Nissan fabrici u francuskom Flinsu.

Poput modernih konkurenata u klasi malih automobila, tako će i Micra biti nakrcana sigurnosnim sistemima, donedavno rezerviranim za luksuzne premium modele – kočnicom za slučaj opasnosti, sistemom za prepoznavanje pješaka, asistentom držanja u traci.

Kada nova Nissan Micra u martu naredne godine dođe na tržište kupci će moći birati između dva motora – 900-kubičnog turbobenzinca i 1,5 litarskog turbodizelaša – oba snage po 90 "konja". Nešto kasnije bit će dostupan i bazni motor – 3-cilindrični atmosferski benzinac (73 KS).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije