Mitsubishi ASX: Obnovljen kompaktni crossover, neizvjesna sudbina dizelaša

J. M.
Mitsubishi ASX: Obnovljen kompaktni crossover, neizvjesna sudbina dizelaša
Mitsubishi je predstavio obnovljeni crossover ASX , koji je dobio modificirani izgled i modernizirani informativno-zabavni sistem.

Dizajn prati koncept Dynamic Shield, pa ASX nakon restylinga dobiva karakteristične elemente kakve smo vidjeli na modelima Eclipse Cross, Outlander, Pajero Sport i obnovljeni pickup L200.

mitsubishi_asx_07.jpg - undefined

Foto: Mitsubishi

U poređenju s prethodnikom, redizajnirani ASX ima različit prednji branik, modificirani poklopac motora, nove zaštitne panele, a tu su i dvije nove vanjske boje karoserije.

Mitsubishi ASX će biti dostupan s modernijim multimedijalnim sistemom s poboljšanom funkcijom sinhronizacije s pametnim telefonima, poboljšanim ekranom osjetljivim na dodir, kao i TomTom navigacijom.

mitsubishi_asx_06.jpeg - undefined

Foto: Mitsubishi

U Europi će crossover biti ponuđen s unaprijeđenim 2,0 litarskim atmosferskim benzincem (150 KS), spregnutim sa 5-stepenim ručnim mjenjačem ili CVT automatikom. Kupci će imati još jednu mogućnost izbora - prednji ili pogon na sva četiri točka.

U saopćenju za medije nigdje se ne spominje 1,6 litarski dizelaš koji je dosada bio u ponudi što može značiti da je Mitsubishi povukao ovaj motor na tragu žučnih rasparava o budućnosti "naftaša".

Svjetska premijera obnovljenog ASX-a desit će u martu na Sajmu automobila u Ženevi.

mitsubishi_asx_09.jpg - undefined

Foto: Mitsubishi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije