MINI JCW: Pogledajte promo video na kojem je radila sarajevska agencija Fabrika

Radiosarajevo.ba
MINI JCW: Pogledajte promo video na kojem je radila sarajevska agencija Fabrika
/ printscreen
Povodom lansiranja novog modela MINI JCW na svojoj web-stranici objavljuje promo film, koji je snimljen u Španiji, a postproduciran u sarajevskoj agenciji Fabrika.

Film je prvobitno urađen za potrebe automobilskog sajma Paris Motor Show 2016, a nakon što je novi model lansiran, promo je prezentiran i na oficijelnoj stranici MINI JOHN COOPER WORKS.

Proces – koji se sastojao od  videomontaže, komponiranja muzike i sound designa, kao i postprodukcije slike – u Sarajevu su nadgledali kreativna agencija Jung Von Matt i brand manageri MINI JCW-ja.

Budući da je automobilska industrija jedna od najprestižnijih industrija na svijetu, dizajn ali i sama prezentacija proizvoda se radi s velikom pažnjom na detalje.

Režiser filma je bh. autor i fotograf Emir Haverić, koji već dugi niz godina živi i radi u Njemačkoj. MINI JCW je peti u nizu uspješno realiziranih promo filmova za automobilsku industriju Haverića i agencije Fabrika - nakon BMW-a serije 2, Volkswagen Tiguana, VW Passata i VW Golfa.

O projektu smo razgovarali s režiserom Emirom Haverićem koji kaže:

"Snimanje filma sastoji se od planiranih, ali i nepredvidivih faktora. Zbog toga je važno izabrati prave saradnike u koje možete imati povjerenje. Na ovoj, kao i na prethodnim produkcijama izabrao sam Fabriku, uz koju sam rastao kao režiser, i s kojom uvijek napravim dobar posao. Naš uspjeh potvrđuju i međunarodni klijenti koji su uvijek zadovoljni iskustvom iz Sarajeva. Zato se držim onog starog mota: 'Never change a winning horse'."

"Za nas je uvijek izazov raditi za svjetske brendove poput Volkswagena i BMW-a. Učestvovati na međunarodnim produkcijama visoke kvalitete i sarađivati s autorima iz više zemalja postaje potvrda da iskustvo i talenat nemaju teritorijalnu odrednicu, te da nešto što se proizvede u Sarajevu može dati rezultate kao da je proizvedeno u nekim jačim ekonomskim centrima“, kažu u kreativnoj agenciji Fabrika.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije