MG GS: Jeftini crossover sa značkom slavnog britanskog branda

Radiosarajevo.ba
MG GS: Jeftini crossover sa značkom slavnog britanskog branda
/ Foto: Autohome
Prije 10-ak godina slavne britanske marke automobile MG i Rover prešle su u vlasništvo kineskog holdinga Nanjing Automobile.

Nešto kasnije Nanjing se ujedinio s većim SAIC-om i nastala je jedna od najvećih kineskih automobilskih korporacija koja se može pohvaliti britanskim istraživačko-razvojnim centrom.

Među modelima koje su razvili britanski inžinjeri nalazi se i crossover MG GS, nastao u martu 2015. godine, a dotjeran ovih dana.

MG GS je kompaktni crossover koji za pogon koristi 1,5 litarski benzinac (169 KS) ili 2,0 litarski agregat (220 KS), oba s turbo-punjačem. Za prijenos snage na prednje točkove služi 6-stepeni manuelni ili 7-brzinski automatski DCT mjenjač s dvostrukim kvačilom.

Prilikom dotjerivanja modela, osim vanjskog i unutrašnjeg uljepšavanja, posebna pažnja posvećena je naprednim informacionim sistemima pa je na centralnu konzolu ugrađen 6- ili 8-inčni touchscreen displej koji radi na InkaNet operativnom sistemu.

Bogato opremljena bazna verzija MG GS-a na kineskom trižtu košta 98.800 yuana, odnosno oko 26 hiljada maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije