Mercedes A-klase Sedan i zvanično: Funkcionalnost podređena izgledu

J. M.
Mercedes A-klase Sedan i zvanično: Funkcionalnost podređena izgledu
Nakon što je prije nekoliko dana objavio sliku iz zračnog tunela, Mercedes je zvanično predstavio limuzinsku izvedbu nove A-klase.

Kao što je ranije objavljeno, novi Mercedes A-klase Sedan je najaerodinamičniji serijski automobil, s koeficijentom otpora zraka od 0,22.

mercedes_A_sedan_03.jpg - undefined

Foto: Daimler

Prema očekivanju, A-klasa Sedan je skoro identična kineskoj izvedbi modela, predstavljenoj u aprilu u Pekingu, koja je dostupna i u produženoj L-verziji.

Europska izvedba limuzine preuzela je platformu s međuosovinskim razmakom od 2729 milimetara, ali je klasični prtljažnik produžio automobil na 4,55 metara između krajnjih tačaka.

mercedes_A_sedan_02.jpg - undefined

Foto: Daimler

Očigledno da su dizajneri Mercedesa akcent stavili na coupeovsku liniju zadnjeg dijela koja je zapreminu prtljažnika reducirala na 420 litara.

Iz hatchback verzije A-klase preuzet je osebujni kokpit s 10,25 colskim zaslonom.

mercedes_A_sedan_06.jpg - undefined

Foto: Daimler

U Sedan su ugrađeni asistent sistemi koji su viđeni u S-klasi, poput opcionog asistenta držanja odstojanja Distronic, potom Multibeam LED farova, a već je bazna verzija serijski opremljena MBUX-Infotainment sistemom.

Uz tržišni start u posljednjem kvartalu godine kupci će moći birati između benzinca A 200 (163 KS) i 1,5 litarskog dizelaša u verziji A 180 d (116 KS), oba spregnuta s 7-stepenim DSG mjenjačem s dvostrukim kvačilom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije