Ljubitelji oldtimera, požurite: Prodaje se nov Mercedes 190E iz 1986. godine

J. M.
Ljubitelji oldtimera, požurite: Prodaje se nov Mercedes 190E iz 1986. godine

Napravljen je prije 33 godine, ali je zapravo nov. Mercedes 190E 2.3 (serija W201) iz 1986. godine je prava senzacija na tržištu oldtimera. Jer, automobil koga je ponudio diler iz Hambura prešao je svega 462 kilometra!

Cijena: 49.600 eura. Sitnica za ljubitelje oldtimera pogotovo zato što ponuđeni "baby Benz" izgleda sjajno. Navodno je stajao više od tri decenije u klimatiziranoj garaži pa je jasno da je teško pronaći uporedivi model na tržištu.

mercedes_190_09.jpg - undefined

Foto: RED Automobil-Handels GmbH

Tehnički je također u besprijekornom stanju, a pokreće ga 2,3 litarski 4-cilindrični benzinac (132 KS) koji snagu prenosi putem 5-stepenog automatskog mjenjača.

Oprema male Mercedes limuzine je luksuzna: Automatski klima uređaj, električni krovni otvor, električni podizači stakala, tempomat, zračni jastuk za vozača, originalni Becker Grand Prix radio.

mercedes_190_08.jpg - undefined

Foto: RED Automobil-Handels GmbH

Prema podacima trgovca, svi dijelovi su originalni kao i dokumenti o vozilu. Nejasno je samo da li su "prva ugradnja" gumeni dodaci, crijeva i brtve, dijelovi koji su podložni starenju. 

Najveći nedostatak, ono što bi moglo odvratiti potencijalne kupce, je činjenica da se po slikama prednjih svjetala, dvostrukih brojki  brzinomjera (milje i kilometri) zaključuje kako je riječ o modelu namijenjenom američkom tržištu.

mercedes_190_01.jpg - undefined

Foto: RED Automobil-Handels GmbH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije