Leže na starom aerodromu: Hiljade novih Mercedesa s "greškom" ne može u prodaju

J. M.
Leže na starom aerodromu: Hiljade novih Mercedesa s "greškom" ne može u prodaju

Grupa Daimler prisiljena je (privremeno) uskladištiti hiljade novih automobila na bivšem aerodromu Alhorn u blizini Bremena.

Kako su novinari saznali, 2,5 kilometra dugačka pista služi kao parking za čak najmanje 9.000 novih automobila Mercedes-Benz. U osnovi, na "groblju neispravnih automobila" su SUV modeli GLE i GLS, ali se na aerodromskom "parkingu" mogu vidjeti coupe izvedbe E- i C-klase. Također, tu je veliki broj luksuznih Mercedes-Maybacha S-klase. 

Prema izvještaju Radio Bremena, 9.000 automobila stiglo je iz Sjedinjenih Američkih Država, odnosno tamošnje fabrike u Tuscaloosi. Kako bi bili spremni za prodaju europskim kupcima, njemačka tvornica Mercedesa prisiljena je otkloniti nekoliko ozbiljnih nedostataka.

Prema magazine Automobilwoche, Mercedes trenutno ne može pustiti u prodaju oko 40.000 novih vozila. Kod GLE i GLS-a, sjedala i odbojnici pokazali su se neispravnim, tako da Daimler čeka da dobavljač dostavi nove dijelove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije