Landwind X2: Kompaktni SUV koji podsjeća na Ladu X-RAY, a košta 16.000 KM

J. M.
Landwind X2: Kompaktni SUV koji podsjeća na Ladu X-RAY, a košta 16.000 KM
Kineski automobilski brand Landwind u javnosti je najpoznatiji po svom modelu X7, besramnoj kopiji Range Rover Evoquea.

Marka čiji je vlasnik Jiangling Motor Holding u prošloj godini prodala je oko 80 hiljada vozila u Kini, a u 2017. očekuju znatno bolji rezultat.

Glavni adut je X2, novi model u narastajućem segmentu kompaktnih SUV-ova, koji je prije nekoliko dana lansiran na tržištu po početnoj cijeni od 63.800 yuana, odnosno oko 16 hiljada maraka.

landwind-7.jpg - undefined

Foto: autohome

Kuriozitet je da automobil dužine 4,16 metara na prednjem dijelu – maskom u obliku slova X – dosta podsjeća na nove modele Lade (Vesta i X-RAY) koje je dizajnirao Britanac Steve Mattin.

Landwind X2 je bogato opremljen, između ostalog i modernim infotainment sistemom čiji je dio 8-inčni touchscreen zaslon na kojem se projiciraju i zapisi kamere za vožnju unazad.

landwind-16.jpg - undefined

Foto: autohome

Na početku prodaje X2 je dostupan samo s 1,6 litarskim atmosferskim benzinskim motorom snage 125 "konja" i najvišeg obrtnog momenta 150 Nm, koji je spregnut s 5-stepenim manulenim ili 4-brzinskim automatskim mjenjačem.

Landwind je najavio da će paletu motora obogatiti i 1,5 litarski turbobenzinac, ali nije saopćeno kada će se to desiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije