Kwid: Renault odgovorio na Suzuki S-Presso i dotjerao svoj najjeftiniji model

J. M.
Kwid: Renault odgovorio na Suzuki S-Presso i dotjerao svoj najjeftiniji model

Indija je od Kine preuzela ulogu "El Dorada" za jeftine automobile koji u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji svijeta trebaju privući dosadašnje kupce polovnjaka i milione vlasnika mopeda.

Tako je u ponedjeljak zvanično predstavljen novi Suzuki S-Presso, crossover koji će se proizvoditi u Indiji, a na tržištu biti dostupan po cijeni od 276 hiljada rupija (manje od 7.000 KM).

S-Presso: Suzuki otkrio izgled crossovera koji će koštati od 7.000 KM!

Već narednog dana stigao je odgovor jednog od najvećih rivala. Renault je obnovio Kwid, model koji se također namjenski proizvodi u Indiji za tamošnje kupce. Kwid je dopadljivi mali automobil crossover optike, dugačak 3731 milimetara, koji prima 5 osoba i prtljag zapremine 279-620 litara.

kwid_07.jpg - undefined

Foto: Renault

Nakon dotjerivanja najjeftiniji Renault dobio je klirens povišen na 184 mm, novu optiku prednjih i zadnjih svjetala, veće 14-inčne točkove, redizajnirane prednje i zadnje odbojnike.

U unutrašnjosti novost su digitalni instrumenti, upravljač i Media Nav Evolution infotainment sistem s novim 8-inčnim ekranom osjetljivim na dodir.

kwid_04.jpg - undefined

Foto: Renault

Kupci Renault Kwida i dalje mogu birati između 3-cilidričnih agregata: Manji 799-kubični razvija 54 KS, veći 1.0 litarski daje 68 "konja".  Oba motora standardno dolaze s 5-stepenim ručnim mjenjačem, dok je automatik opcija uz jači agregat.

Promjene su minimalno podigle cijenu Kwida, ali ne toliko da bude ugrožen status superjeftinogh proizvoda. Osnovni model u Indiji košta 283 hiljade rupija, odnosno 7.140 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije