Košta 6.000 KM: Renault dotjerao Kwid, najjeftiniji model kompanije

J. M.
Košta 6.000 KM: Renault dotjerao Kwid, najjeftiniji model kompanije
Renault je zvanično predstavio obnovljeni Kwid, najjeftiniji model kompanije, namijenjen tržištima Azije, Južne Amerike i Afrike.

Mini crossover dobio je decentan vanjski redizajn i proširenu listu opreme. Podsjetimo, Renault Kwid debitirao je 2015. godine: Crossover dužine 3679 mm postavljen je na CMF-A platformu Alijanse Renault-Nissan, a  proizvodi se u Indiji i Brazilu. 

kwid_05.jpg - undefined

Foto: Renault

Kako je indijsko držište bilo prvo na kojem je nastupio Kwid, ne čudi da je i redizajnirana verzija debitirala u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Hatchback je dobio novi gril hladnjaka, natpis s imenom modela na boku, 12-voltnu utičnicu, dok je u unutrašnjosti posebne Climber verzije pridodat zadnji naslon za ruke.

Na popisu dodatne opreme nalazi se i kamera za vožnju unazad, ali i dalje nema ABS-a, ESP-a, dok je samo jedan zračni jastuk dostupan uz doplatu.

kwid_02.jpg - undefined

Foto: Renault

U Indiji je Kwid dalje dostupan pokretan benzinskim 3-cilindričnim motorima – 0.8 SCe (54 KS) i 1.0 SCe (68 KS) – koji su spregnuti s 5-ostepenim manuelnim mjenjačem.

Dobra vijest za indijske kupce: Cijene su ostale nepromijenjene pa bazni Kwid košta 266.700 rupija, odnosno oko 6.000 KM!

kwid_03.jpg - undefined

Foto: Renault

Povoljna cijena bila je razlog zašto je za Kwidom vladala pomama u Indiji: Renault u prošloj godini u zemlji prodao 92.400 priomjeraka, ali to je 13 posto manje nego u u 2016.

Renault i dalje ne planira prodaju Kwida u Europi, a razlog je neispunjavanje strogih sigurnosnih standard na našem kontinentu. Na Global NCAP crash testu mali automobile dobio je samo jednu od pet zvjezdice, mada je brazilska verzija napravila napredak i stigla do tri zvjezdice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije