Kodiaq GT: Škoda otkrila prve slike novog SUV-a

J. M.
Kodiaq GT: Škoda otkrila prve slike novog SUV-a
Škoda je objavila zvanične informacije o novom SUV-u, prvom crossover-coupeu u ponudi kompanije. To je Kodiaq GT koji će biti dostupan jedino na kineskom tržištu, a izrađivat će se u pogonima joint-venture kompanije Shanghai-Volkswagen.

Ako se zna da je prije nekoliko mjeseci, samo za kinesko tržište, predstavljen model Kamiq, jasno je da se u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta prodaju čak četiri Škodina SUV-a za razliku od svega dva u ostatku svijeta (Kodiaqa i Karoqa).

skoda_kodiaq_GT_02.jpg - undefined

Foto: Škoda

GT verzija se razlikuje od originalnog Kodiaqa u izmenjenim dimenzijama i potpuno redizajniranoj spoljašnjosti. Kodiaq GT je 63 mm kraći i 27 mm niži od standardne verzije, dok je međuosovinski razmak ostao isti – 2791 mm. Novi model je dugačak 4634 mm, širok 1883 mm i visok 1649 mm.

Izvana, Kodiaq GT razlikuje se po izmijenjenoj rešetki hladnjaka, novim LED zadnjim svjetlima, a prvi put se ime Škoda pojavilo na poklopcu prtljažnika umjesto tradicionalnog logotipa brenda.

skoda_kodiaq_GT_01.jpg - undefined

Foto: Škoda

Za pogon Škoda Kodiaqa GT zadužen je 2,0 litarski TSI turbobenzinac snage 186 ili 220 "konja", spregnut sa 7-stepenim DSG mjenjačem.

Na popisu vozačkih asistenata nalaze se, između ostalog, adaptivni tempomat, automatska kočnica za slučaj nužde, kao i sistem kontrole "mrtvog ugla", dok u unutrašnjosti, već u osnovnoj verziji, dolazi virtualna instrument tabla.

Svjetska premijera Škode Kodiaq GT održat će se na Guangzhou Auto Showu, koji će biti otvoren 16. novembra. Očekuje se da će prodaja novog Škoda SUV-a početi u Kini krajem godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije