Kineski Q7 košta 22.000 KM: Nosi oznaku Audija, izgleda poput Land Rovera

J. M.
Kineski Q7 košta 22.000 KM: Nosi oznaku Audija, izgleda poput Land Rovera
Na sajmu automobila u kineskom Guangzhouu predstavljen je Changhe Q7. Oznaka Q7 ne bi trebala zavarati: Changhe Q7 nema ništa s Audijevom "Q-sedmicom", osim činjenice da su oba modela - luksuzni crossoveri.

Zapravo je Changhe Q7 dizajnerski najsličniji Land Rover Discoveryju koji je često inspiracija kineskim dizajnerima.

q7_01.jpg - undefined

Foto: db.auto.sohu.com

Kako je Changhe Auto brand u sastavu koncerna Beijing Auto (BAIC), ne čudi da je Q7 tehnički baziran na modelu Beijng Auto BJ20, kineskoj kopiji Jeepa Cherokee.

q7_06.jpg - undefined

Foto: db.auto.sohu.com

Iako spada u crossovere srednje veličine, unutrašnjost Q7 je nakrcana luksuznim detaljima poput električno podesivih kožnih sjedišta, najmodernijeg infotainment sistema, digitalnih instrumenata...

q7_02.jpg - undefined

Foto: db.auto.sohu.com

Za pogon kineskog Q7 zadužen je 1,5 litarski turbobenzinac japanskog Mitsubishija. Razvija 150 KS koje prenosi na prednje točkove preko 6-stepenog manuelnog ili CVT mjenjača s kontinuirano varijabilnim prijenosnim odnosima.

q7_05.jpg - undefined

Foto: db.auto.sohu.com

Početak prodaje na kineskom tržištu planiran je za mart naredne godine po senzacionalno niskoj cijeni – oko 90 hiljada yuana, odnosno nešto više od 22 hiljade maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije