Kia objavila cijene za XCeed: Šta mogu očekivati potencijalni bh. kupci

J. M.
Kia objavila cijene za XCeed: Šta mogu očekivati potencijalni bh. kupci

Početkom augusta fabrika u slovačkoj Žilini počela je proizvodnju modela Kia XCeed koji je na traci zamijenio kompaktni monovolumen Venga.

Isporuka novog urbanog crossovera europskim kupcima počet će za u drugoj polovini septembra, a na nekim tržištima Kia je saopćila i cijene XCeeda.

kia_xceed_002.jpg - undefined

Foto: Kia

Tako će u Njemačkoj osnovna verzija koštati 21.390 eura, dok će cijena u Španiji biti osjetno niža - 16.700 eura. Iako još nema najava kada bi XCeed mogao doći na naše tržište, može se pretpostaviti da će bh. cijena biti bliža španskoj nego njemačkoj.

Kia X-Ceed u osnovnoj verziji pokreće 1,0 litarski 3-cilindrični turbobenzinac T-GDi snage 120 "konja", a u paleti se nalaze još po dva benzinca i dizelaša: 1.4 T-GDi (140 KS), 1.6 T-GDi (204 KS), 1.6 CRDi (115 KS), 1.6 CRDi (136 KS).

Hibridna plug-in varijanta dolazi početkom naredne godine. Pored 6-stepenog manuelnog, u ponudi je sedmostepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom. 

kia_xceed_005.jpg - undefined

Foto: Kia

Kia crossover standardno dolazi s LED prednjim svjetlima, 16-inčnim alu felgama, upozorenjem na prednji sudar, aktivnim držanjem trake i asistentom za dugo svjetlo, te upozorenjem za umor vozača.

X-Ceed je dugačak 4,40 metara, ima 18,4 centimetra klirensa od tla, a vozač sjedi 4 centimetra više nego u Ceedu i ima nešto više prostora za prtljag - 426 do 1378 litara. Novi model doživjet će svjetsku premijere na predstojećem sajmu u Frankfurtu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije