Kia Niro: Unaprijeđene verzije južnokorejskog hibrida i plug-in hibrida

J. M.
Kia Niro: Unaprijeđene verzije južnokorejskog hibrida i plug-in hibrida
Kia je na sajmu u Ženevi predstavila unaprijeđene verzije i hibrida i plug-in hibrida modela Niro.

Kijin najprodavaniji elektrificirani crossover dobio je nov vanjski izgled, kvalitetniju unutrašnjost i nove kombinacije boja u kabini.

Osim toga hibridni i plug-in hibridni Niro sada su dobili i Kijin novi telematski sistem UVO CONNECT, koji donosi dodatnu funkcionalnost 'povezivosti'. 

Od početka prodaje 2016. godine širom svijeta prodato je više od 270.000 primjeraka Nira, od čega u Evropi više od 100.000. Crossover Niro je bio u 2018. Kijin peti najprodavaniji model u Evropi.

Prodaja ovog modela je sa 45.255 primjeraka dostigla rast od čak 33 posto – od toga su bila 34.642 hibrida i 9.951 priključni hibrid. Gama modela Niro je krajem 2018. proširena novim električnim e-Nirom, koji s jednim punjenjem može preći 455 km.

Prodaja unaprijeđenog Nira u hibridnoj i plug-in hibridnoj izvedbi u Europi kreće u drugom kvartalu ove godine.

Kao i svi ostali modeli Kia i Niro standardno nudi fabričku 7-godišnju garanciju do 150.000 pređenih kilometara – prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara), koja važi za cijelo vozilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije