Jeftiniji 30 puta od originala: Kineski Lamborghini Urus spreman za promociju

J. M.
Jeftiniji 30 puta od originala: Kineski Lamborghini Urus spreman za promociju
Foto: Car News China / Radiosarajevo.ba / Huansu i Lamborghini
Kinezima nije trebalo puno vremena da kopiraju Lamborghini Urus, nedavno predstavljeni SSUV (Super Sport Utility Vehicle).

Fantastični terenac sa znakom bika dobio je dvojnika po imenu Huansu ("magična brzina" na kineskom), odnosno Hyosow, što je naziv branda na engleskom.

Huansu C60 (radna oznaka modela) proizvodit će firma Beiqi Yinxiang Automobile, joint venture BAIC-a (jedan od najvećih kineskih proizvođača automomobiola) i Yinxiang Motorcycle Group.

Huansu i Lamborghini - undefined

Huansu C60 i Lamborghini Urus

Očito je da je Lamborghini Urus poslužio kao inspiracija kineskim dizajnerima, no primjetna je sličnost i s Porsche Cayenneom.

Lamborghini Urus: Stigao je prvi SSUV – Super Sport Utility Vehicle

Iako je međuosovinski razmak od 2815 mm za 20-ak centimetara kraći od Urusa, Huansu C60 bit će dostupan i u verziji sa sedam sjedišta.

Huansu i Lamborghini - undefined

Huansu C60 i Lamborghini Urus

Kineski klon pokreće 2,0 litarski 4-cilindrični turbobenzinac snage 195 "konja" dok se, poređenja radi, u nosu Urusa nalazi 4,0 litarski V8 (650 KS).

No, sve prednosti Urusa istopi poređenje cijena: Početna cijena Huansua C60 bit će oko 100.000 yuana, odnosno oko 26.000 KM. Poređenja radi, na kineskom tržištu je Lamborghini Urus 30 puta skuplji…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije