Jeftinije ne može: Hyundai predstavio automobil koji košta 8.000 KM

J. M.
Jeftinije ne može: Hyundai predstavio automobil koji košta 8.000 KM
Već neko vrijeme Indija ima status "obećane zemlje" za kupce jefitinih automobile. U voznom parku dominiraju skuteri i motocikli, pa proizvođači automobila na sve načine pokušavaju stimulirati Indijce da sa dva pređu na četiri točka.

Jedan od njihovih posljednjih aduta je novi Hyundai Santro, automobil predstavljen ovih dana, koji u pretprodaji košta 350.000 indijskih rupija, odnosno oko 8.000 KM!

Santro je postavljen na platformu starog Hyundaija i10: Mjeri 3610 mm između krajnjih tačaka, širok je 1645 mm, visok 1560 mm, s međuosovinskim rastojanjem od 2400 mm, dok prtljažnik ima zapreminu 235 litara.

santro_02.jpg - undefined

Foto: Hyundai

Izgled je zasnovan na dizajnu "ritmičke tenzije", s prednjim kaskadnim grilom hladnjaka, dok bočna linija, koja vodi od prednjeg blatobrana ka prednjim vratima podsjeća na styling ruske Lade Veste.

Uz bolje opremljene verzije može se naručiti touch screen audio video sistem s ekranom dijagonale 17,64 cm. Multi-media sistem omogućava povezivanje s pametnim telefonima preko aplikacija - Android auto, Apple Carplay i Mirror Link - zajedno s funkcijom prepoznavanja glasa i kamerom za vožnju unazad.

Također, Santro je opremljen Hyundaijevim patentom "Eco Coating Technology" koji degradacijom mikroorganizama sprečava razvijanje neprijatnog mirisa u isparivaču klima uređaja.

Za pogon Santra zadužen je 1,1 litarski 4-cilindrični benzinac snage 69 "konja" koji se može opremiti i CNG plinskom instalacijom.

Motor je sapregnut s 5-stepenim manuelnim ili automatskim mjenjačem. Ako se zna i da proizvođač nudi 3-godišnju garanciju ili 100.000 km, onda je šteta što jeftini Hyundaijev gradski automobil vjerovatno nećemo vidjeti na našim prostorima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije