Jaguar F-Pace: Prva terenska mačka na vrućem limenom krovu (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Jaguar F-Pace: Prva terenska mačka na vrućem limenom krovu (FOTO+VIDEO)

I to se desilo. Jaguar je predstavio prvi SUV model u historiji kompanije. To je F-Pace, terenac dušine 4,73 koji svakim detaljem otkriva luksuz i britansko plemićko porijeklo, makar je Jaguar već neko vrijeme u vlasništu indijske Tata Motors. 

A kako je isti vlasnik i poznatog britanskog proizvođača terenaca Land Rover, postaje jasnija formula po kojoj je nastao F-Pace. Mišićava forma modela F-Pace slijedi aktuelnu dizajnersku liniju putničkih automobila Jaguara pa su farovi skoro preuzeti sa limuzine XF. 

U raskošnoj unutrašnjosti pronalazi se armaturna ploča, skoro identična modelu XE. Osim luksuzne opreme, modernih asistent sistema, kvalitetnih materijala, hvale vrijedan je i prtljažnik osnovne zapremine 650 litara.

Kupci mogu birati između četiri snažna motora: Početak ponude je 2,0 litarski 4-cilindrični turbodizelaš (180 KS), tu su i 3.0 V6 biturbodizel (300 KS) te 3,0 litarski kompresorski benzinac s 340 ili 380 KS. 

Najslabija verzija dolazi serijski s 6-stepenim manuelnim mjenjačem i pogonom na zadnje točkove, dok je kod 6-cilindraša standardni pogon 4x4 i 8-brzinski automatik.

Osnovni model – Jaguar F-Pace 20d – košta oko 42 hiljade eura.

Više slika Jagura F-Pace pogledajte u galeriji

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije