Jagma za električnim Volkswagenom: 30.000 narudžbi za ID.3, kupcima besplatna struja

J. M.
Jagma za električnim Volkswagenom: 30.000 narudžbi za ID.3, kupcima besplatna struja

U iščekivanju svjetske premijere na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu (10-22.  septembra) Volkswagen je već primio više od 30.000 rezervacija za električni ID.3. Većina budućih kupaca prvog namjenski razvijenog električnog VW-a dolazi iz Njemačke, Norveške, Holandije, Švedske i Velike Britanije.

Od maja zainteresirane mušterije u Europi mogu za 1.000 eura rezervirati limitiranu seriju LaunchVW ID.3 je električni automobil koji ima voznu autonomiju do 420 kilometara s jednim punjenjem baterije. 

vw_id_c.jpg - undefined

Foto: Volkswagen

Najavljeno je da će osnovna cijena proizvodnog modela u Njemačkoj biti niža od 30.000 eura za osnovnu verziju, dok će Launch koštati manje od 40.000 eura (u oba slučaju treba dodati i državne subvencije).

Osim bogatije serijske opreme i eksluzivnih detalja, kupci prve serije dobit će prvi godinu dana i besplatnu električnu energiju - do najviše 2000 kWh. Proizvodnja Volkswagena ID.3 počinje krajem godine, a prva vozila bit će isporučena kupcima sredinom 2020.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije