JAC S4: Crossover koji podsjeća na Seat Aronu košta svega 15.600 KM

J. M.
JAC S4: Crossover koji podsjeća na Seat Aronu košta svega 15.600 KM
Krajem novembra na kineskom tržištu počela je prodaja JAC-a S4, novog kompaktnog crossovera koji dolazi iz pogona državne kompanije Jianghuai Automobile Co u gradu Hafei.

S4 je prvi novi model kompanije nakon što su JAC i Volkswagen potpisali sporazum o joint-venture suradnji. Kinezi se hvale da će suradnja s njemačkim gigantom podići kvalitet njihovih proizvoda, no pogled na S4 pokazuje da su se malo poslužili i tuđim dizajnom.

jac_s4_03.jpg - undefined

Foto: JAC

JAC S4 iz profila podsjeća na Seat Aronu, najmanji crossover koncerna VW, iako Kinezi objašnjavaju da su u kreiranju izgleda učestvovali njihovi dizajneri u suradnji s "kolegama iz Torina i Tokija".

Prednji dio određuje heksagonalna rešetka hladnjaka, a na bokovima se nalaze plastični dodaci i trepavice koji naglašavaju off-road izgled.

jac_s4_12.jpg - undefined

Foto: JAC

Dimenzije vozila – dužina 4410 mm, širina 1800 mm i visina 1660 mm – uz međusovinski razmak 2620 mm osiguraju dosta prostora u kabinu i prtljažniku zapremine 520 litara.

Unutrašnjost je dopadljiva i ergonomična, a dominira veliki ekran osjetljiv na dodir kao centralni dio multimedijalnog sistema. Na skupljim verzijama je klasični kontakt ključ zamijenjen start-stop prekidačem.

jac_s4_08.jpg - undefined

Foto: JAC

Baznu verziju pokreće 1,6 litarski atmosferski benzinac (120 KS), dok je kupcima većih prohtjeva namijenen 1,5 litarski turbo motor snage 150 "konja" i najvišeg obrtnog momenta 210 Nm. Pogon je na prednje točkove posredstvom 6-stepenog manuelnog mjenjača ili CVT-automatika.

Cijena je senzacionalna: Bazna, solidno opremljena verzija u Kini košta 62.800 juana (15.600 KM), dok za najskuplji model, koji en ostavlja nijednu želju neostvarenom, treba izdvojiti 89.500 yuana (22.300 KM).

jac_s4_01.jpg - undefined

Foto: JAC

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije