Izgleda poznato: Changan CS55, dopadljivi SUV za 20.000 KM

J. M.
Izgleda poznato: Changan CS55, dopadljivi SUV za 20.000 KM
Na koga liči? Neki Range Rover ili VW Tiguan? Renault Kadjar ili Nissan Qashqai?

Changan CS55, novi kineski SUV izgleda poznato, ali teško je odgonetnuti koji model je bio ideja vodilja dizajnerima. Za model CS15, o kojem smo nedavno pisali bilo je jasno da predstavlja kopiju Renault Captura.

changan-03.jpg - undefined

Foto: autohome

Ako može pomoći u rješenju zagonetke, onda treba istaći da je Changan državna kompanija koja je je u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta ostvarila joint-venture suradnju s Fordom, koncernom PSA, Mazdom i Suzukijem.

changan-04.jpg - undefined

Foto: autohome

Bez obzira na porijeklo, Changanu CS55 niko ne može poreći dopadljiv izgled.

Kompaktni SUV dužine 4,5 metara izgleda moderno i ima zadatak da se na kineskom tržištu suprotstavi Tiguanu, Kadjeru, Qashqaiju, Mazdi 5, Peugeotu 3008...

changan-07.jpg - undefined

Foto: autohome

Da je CS55 izuzetno konkurentan pokazuje moderni 1,5 litarski turbobenzinski motor snage 156 "konja" i najvišeg obrtnog momenta 225 Nm.

changan-08.jpg - undefined

Foto: autohome

Posredstvom 6-stepenog manuelnog ili automatskog mjenjača motor pokreće prednje točkove, a zasad nema najava o verziji 4x4.

Kao i obično, Changan poentira cijenom. Bogato opremljena bazna verzija košta 83.900 yuna, što je iznos koji odgovara protivvrijednosti od 20-ak hiljada maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije