Hyundai Santa Fe: Četvrta generacija popularnog crossovera

Radiosarajevo.ba
Hyundai Santa Fe: Četvrta generacija popularnog crossovera
Hyundai je pustio u javnost dvije slike novog Santa Fea koji će europsku premijeru doživjeti početkom marta na Sajmu automobila u Ženevi.

Dizajn odražava novi stil brenda koji je prvi put viđen na kompaktnom crossoveru Kona te modelu Nexo s pogonom na gorive ćelije. To znači da prednjim dijelom Santa Fea dominira široka maska s vitkim LED svjetlima.

Korejci su značajno revidirali dizajn enterijera pa će Santa Fe dobiti novi upravljač u stilu Kone te multimedijalni sistem s velikim ekranom osjetljivim na dodir koji se nalazi iznad središnje konzole.

Četvrta generacija korejskog crossovera bit će pokretana s 2,0 litarskim turbobenzinskim, odnosno turbodizelašem zapremine 2,0 ili 2,2 litra.

Motori su u svim verzijama spregnuti s 8-stepenim automatskim mjenjačem i Hyundaijevim HTRAC sistemom pogona na sva četiri točka.

Novi Santa Fe donijet će veliki broj različitih sistema za pomoć i sigurnost na cesti. Još nema informacija koliko će se novi Santa Fe cijenom razlikovati od aktuelnog modela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije