Hyundai predstavio najmanji crossover: Venue će se prodavati u cijelom svijetu

J. M.
Hyundai predstavio najmanji crossover: Venue će se prodavati u cijelom svijetu

Na sajmu automobila u New YorkuHyundai je predstavio svoj najmanji crossover - Venue.

Automobil dužine 4035 mm, širine 1770 mm, međuosovinskog rastojanja 2519 mm, postat će Hyundaijev globalni model, što znači da će se prodavati širom svijeta, uprkos činjenici da u nekim zemljama južnokorejski proizvođač ima slično koncipirane crossovere. 

hyundai_venue_009.jpeg - undefined

Foto: Hyundai

Sudeći po širokom spektru boja, Hyundai je želio napraviti svijetli urbani crossover. Osim blistavo bijele (Ceramic White), crne (Black Noir), srebrne (Steller Silver), galaktičko sive, grimizne, svijetloplave, jabuka zelene i trapper vanjske boje, Venue će se moći naručiti i u dvobojnoj kombinaciji, s kontrastnim krovom, ogledalima i drugim elemenatima.

hyundai_venue_004.jpeg - undefined

Foto: Hyundai

U kabini je instaliran 8-inčni ekran s infotainment sistemom, a informacioni displej od 3,5 inča nalazi se na instrument tabli. Ugrađeni su i asistent sistemi koji upozoravaju vozača na mogući sudar, napuštanje kolovozne trake, vozila u mrtvom uglu, te kočnica za slučaj opasnosti.

hyundai_venue_002.jpeg - undefined

Foto: Hyundai

Ispod haube verzije namijenjen američkom tržištu nalazi se 1,6 litarski 4-cilindrični motor, čija snaga još nije objavljena, kombiniran sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem ili CVT-om s dvostrukim kvačilom. 

Ovdje treba reći da nešto veći Hyundaijev crossover Kona pokreće 1,6 litarski turbobenzinac (177 KS), dok ruski Hyundai Creta koristi atmosfersku verziju (123 KS). Verzije namijenjen europskim tržištima vjerovatno će dobiti 3-cilindrični 1.0 T-GDI (120 KS).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije