Hyundai Elantra: Promocija nove generacije najprodavanijeg korejskog automobila

J. M.
Hyundai Elantra: Promocija nove generacije najprodavanijeg korejskog automobila
Promocija na Trebeviću označila je dolazak na bh. tržište šeste generacija Hyundai Elantre, najprodavanijeg korejskog automobila.

Elantra, kompaktna limuzina koja je najzaslužnija za svjetsku ekspanziju Hyundaija, predstavljena je 1990. godine i dosad je pronašla put do deset miliona kupaca.

S 4,57 metara između krajnjih tačaka, nova Elantra je 40 mm duža od prethodne generacije, te donosi više prostora u unutrašnjosti vozila.

hyundai_trebevic-01.jpg - Hyundai Elantra: Promocija nove generacije najprodavanijeg korejskog automobila

Radiosarajevo.ba

Hyundai Elantra također pravi iskorak kada su u pitanju sigurnost i tehnološki dodaci poput sjedišta s integriranom memorijom za poboljšani komfor vozača, pametnog prtljažnika, nezavisnog kočenja u slučaju nužde, sistema detekcije mrtvog ugla, upozorenja prilikom skretanja u drugu traku...

Na bh. tržištu Elantra debitira s 1,6 litarskim motorima – benzinskim atmosferskim (128 KS) i common-rail turbodizelašem (136 KS).

hyundai_trebevic-05.jpg - Hyundai Elantra: Promocija nove generacije najprodavanijeg korejskog automobila

Radiosarajevo.ba

Motori su spregnuti s 6-stepenim manuelnim ili automatskim mjenjačem, dok se dizelaš može kombinirati s 7-brzinskim DCT-om s dvostrukim kvačilom.

Nakon medijske prezentacije Elantra je dostupna u svim ovlaštenim Hyundai salonima širom BiH, a ponuđena je po promotivnoj cijeni od 28.990 KM za baznu verziju s benzinskim motorom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije