Gola k'o pištolj: Ova Lada Priora košta 10.200 KM

Radiosarajevo.ba
Gola k'o pištolj: Ova Lada Priora košta 10.200 KM
/ Foto: Alexander Batyru
Kriza i sankcije utjecali su na rusko automobilsko tržište. Kupci traže što jeftinije modele, a bogatstvo opreme i sigurnosnih dodataka ostavljaju za neka bolja vremena.

Svoj doprinos aktuelnom trendu dala je i Lada ponudivši model Priora u Standard verziji za 389.000 rubalja, odnosno 10.200 KM.

Da bi postigli ovu senzacionalnu nisku cijenu u Ladi su do kraja osiromašili Prioru. S popisa opreme skinuto je sve što se moglo skinuti – klima uređaj, radio, zadnji nasloni za glavu, svjetla za maglu, poklopac glave motora, centralno daljinsko zaključavanje...

Čak su i standardni 14-colski točkovi zamijenjeni 13-colskim na koji su montirane jeftine ruske gume Kama 205 u dimenziji 175/70 R13. Ipak, nešto opreme je ostalo – električni podizači prednjih stakala, ABS, servo-upravljač.

Ni pogonski sistem nije "rđav" – provjereni 1,6 litarski 8-ventilski motor snage 87 konja spregnut s 5-stepenim manuelnim mjenjačem. Ruski novinari podsjećaju da se za istu cijenu još prije koju godinu mogla kupiti samo prastara Lada Riva (VAZ-2107) koja je dvije klasa slabija od Priore.     

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije