Gentle Tent GT Roof: Kako Škodu Superb pretvoriti u vozilo za kampiranje

J. M.
Gentle Tent GT Roof: Kako Škodu Superb pretvoriti u vozilo za kampiranje
Gernot Rammer i Jürgen Haller osnovali su u Beču prije tri godine kompaniju Gentle Tent koja je specijalizirana za proizvodnju šatora na naduvavanje.

Najprodavaniji proizvod u paleti Gentle Tenta je GT Roof koji predstavnici kompanije opisuju kao "prvi naduvani krovni šator".

octavia_gentle_roof_02.jpg - undefined

Foto: Gentle Tent

Riječ je o vrlo praktičnom rješenju za one koji se iznenada odluče za odlazak na odmor ili vikend, a privlače ih čari kampiranja.

Šator Gentle GT Roof  teži svega 25 kilograma, pri čemu je dodatna prednost jednostavno otvaranje i montiranje.

octavia_gentle_roof_05.jpg - undefined

Foto: Gentle Tent

To nije sve: U "zatvorenom stanju" krase ga kompaktne dimenzije - dužina jedan metar, širina jedan metar, visina 15 cm - pa se jednostavno skine s krovnog nosača automobila ukoliko nije potreban.

Krovni nosač i šator su povezani aluminijumskim okvirom, dok se šator može proširiti straga i u stranu. U prostor za spavanje ulazi se pomoću teleskopskih ljestvi, bez potrebe za čvrstim dijelovima konstrukcije.

octavia_gentle_roof_06.jpg - undefined

Foto: Gentle Tent

Čitav šatorski prostor ima visinu stropa od najmanje 130 centimetara, a osnova je zatvorena prostorija dužine 220 cm i širine 140 mm.

U slučaju oštećenja pojedini dijelovi konstrukcije mogu se zamijeniti, šator zakrpiti posebnim ljepilom. Kupci dobiju i 12-voltnu električnu pumpu za naduvavanje šatora.

octavia_gentle_roof_04.jpg - undefined

Foto: Gentle Tent

Predstavnici kompanije reklamiraju Gentle GT Roof na krovu prošle generacije Škode Superb Combi, jednog od najprodavanijih karavana u Austriji, no može se montirati i na druga vozila, čak i postaviti na vodenu površinu. Utisak kvari jedino visoka cijena: 2.190 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije