Dacia: Logan i Sandero dotjerani izvana i iznutra, novi 3-cilindrični benzinac

Radiosarajevo.ba
Dacia: Logan i Sandero dotjerani izvana i iznutra, novi 3-cilindrični benzinac
/ Sandero Stepway (Foto: Dacia)
Do kraja osmog mjeseca Dacia je isporučila više od 391.000 vozila širom svijeta, što je povećanje od 7,3 posto u odnosu na isti period u 2015. godini.

Za održavanje prodajnih rekorda (već 13. godinu uzastopno!), Dacia je na sajmu automobila u Parizu predstavila osvježeni i modernizovani kvartet gradskih modela.

Optičke promjene na Sanderu i Loganu, kao i njihovim izvedbama crossoveru Sandero Stepwayu, odnosno karavanu Logan MCV-u, uključuju modernizaciju svjetlosne grupe sa LED tehnologijom i 3D efektom na zadnjem paru stop svjetala, robusniju prednju rešetku hladnjaka i modifikovani branik sa uvećanim maglenjacima.

Elegantni završeci sa hromiranim obrubima ventilacijskih otvora, pročišćena centralna konzola i novi uzorci tkanine na sjedištima doprinose svježijem dojmu i osjećaju veće udobnosti.

U centru pozornosti je novi dizajn masivnog upravljača s četiri kraka ugodnijeg za rukovanje, izrađenog od materijala izdržljivijeg na habanje. Na slikama unutrašnjosti pažljiviji će odmah primijetiti da su komande električnih podizača stakala najzad premještene s centralne konzole u vrata.

Kako bi vožnja bila praktičnija i ležernija, u zavisnosti od verzije nova linija Sandera i Logana kao opciju nudi luksuznu opremu poput stražnje kamere ili sistema za pomoć pri kretanju na uzbrdici.

Glavna novost s tehničke strane jeste novi 1.0 SCe trocilindarski benzinski motor od 75 KS koji je 10 posto štedljiviji od prethodnika.

U ponudi ostaje provjereni TCe 90 3-cilindarski benzinski motor, te dvije izvedbe 1.5 dCi dizelaša od 75 i 90 KS. Pored ručnog, garnitura pogonskih jedinica dostupna je uz novi automatski mjenjač Easy-R.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije